Att göra innan döden

Titel: Att göra innan döden
Författare: Frida Endertorp
Betyg: 4 av 5
Läsålder: Unga vuxna
Förlag: Ekström & Garay
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 307
ISBN: 9789189397125

Sextonåriga Molly lever ett vanligt tonårsliv i Spring Park utanför Denver. Hon hänger med bästisarna Abigail och Kiera och i hennes fantasi reser hon världen runt och upptäcker nya platser varje dag. Och så älskar hon att läsa böcker. En dag på biblioteket träffar hon Rowan.

Rowan är killen Molly längtat efter utan att själv veta om det. Han drömmer också om att upptäcka världen och det dröjer inte länge förrän Molly inser att hon inte kommer att kunna släppa honom, att det måste bli de två. Men Rowan bär på en mörk hemlighet, något som ska sätta hela deras relation på spel. Någonting som kommer få Molly att se på livet med helt nya ögon.

Egna reflektioner
Oj, vilken bok! ”Att göra innan döden” är precis som en tonåring, full av känslor, tankar, humor, kärlek, sorg och allt där emellan. Tårarna hotar svämma över vid flera tillfällen. Boken är full av omtanke och belyser hur viktigt det är att ha vänner som man träffar på riktigt, inte bara på diverse sociala medier.

Frida Endertorp har fått till en väldigt trovärdig miljö i skolan. Jag har själv gått på High School och känner igen mig i många av de olika skolaktiviteterna. Endertorp har skrivit en bok med bra språk som jag tror passar utmärkt i skolans värld, som en högläsnings- och diskussionsbok. Jag tror förresten att den passar bra även utanför skolan och även hos oss ”gamlingar”.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln