Blodmål

Titel: Blodmål
Författare: Peter Stjernström
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 446
ISBN: 9789179035471

En serie krampanfall, ibland med dödlig utgång, drabbar invånarna i semesterparadiset Ljugarn på sydöstra Gotland. Samtidigt visar naturen tecken på att allt inte står rätt till. Fiskar dör, insekter kryllar och den onaturliga värmen vägrar ge vika. Beror anfallen på att naturen löper amok? Eller ligger en ond hjärna bakom epidemin?

Två udda utredningsteam formeras. De tar sig an gåtorna med radikalt olika utgångspunkter och metoder. Intuition och känsla för det ”bortomsliga” ställs mot fakta och analys. När skruvarna dras åt och fler liv ställs på spel börjar en dödligt spännande kamp mot tiden.

Egna reflektioner
Tror du på intuition och känsla för det ”bortomsliga” eller föredrar du fakta och analys? I ”Blodmål” får du lite av varje, fast kanske lite mer av det ”bortomsliga”. Vi får följa Walla, en underbar kvinna som gör vad hon kan för att återställa den obalans som människan skapat i naturen. En obalans som hon menar ligger till grund för de, ibland dödliga, krampanfallen som drabbar invånarna på Ljugarn. Vi får även följa journalisten Najma Rumi som gör vad hon kan för att få till ett riktigt scoop.

Peter Stjernström har skrivit en fascinerande men smått obehaglig bok som får det att krypa i kroppen. Han leder mig skickligt in på olika villovägar och får mig tro att jag vet vem den skyldiga är. Detta är första delen i en ny serie och jag ser med spänning fram emot nästa.

Om författaren
PETER STJERNSTRÖM bor växelvis i Stockholm och i ett ombyggt kapell på När på sydöstra Gotland. Hans senaste tre böcker är en löst sammanhållen serie spänningsromaner som bygger på fascinerande fenomen och gåtor i natur och vetenskap. Blodmål är första boken i en ny serie som utspelar sig på Gotland.

Sagt om Peters tidigare romaner:
”Stjernström får verkligen till en kuslig stämning och en rad riktigt obehagliga scener i den här välformulerade thrillern, som oundvikligen för tankarna till den rabiessmittade hunden i Stephen Kings 80-talsklassiker Cujo”
BTJ, Andreas Lenander

”Peter Stjernström är en utmärkt intrigskapare och miljömålare. Han har förmågan att förmedla rysningar till våra ryggrader.”
DAST Magazine

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln