I mörkret ser jag dig klart

Titel: I mörkret ser jag dig klart
Författare: Alexander Skantze
Betyg: 2 av 5
Förlag: Ekström & Garay
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 405
ISBN: 9789189397170

Plikttrogne tjänstemannen Mika lever tryggt villaliv i Karlskrona med ordentliga Ellen och hennes son. De ensamma tonåren är långt borta, nittiotalet då världen stöptes om och han förtvivlat sökte en absolut idé. Då han hade sin korta vilda passion med den gåtfulla Thomasine, passionen som han sedan dess har flytt.

Flytt ända tills nu, när det förflutna hinner ikapp. När Mika måste rädda sin stad från ett stigande hav – och åter frestas att gripa och förverkliga en dröm. 

I mörkret ser jag dig klart är en kärleksthriller som utspelar sig i Karlskrona, i nutid och dåtid. Med driv och närvaro gestaltar Skantze minnets och begärets växelverkan.

Egna reflektioner
”I mörkret ser jag dig klart” är en annorlunda bok. Jag giller handlingen som sådan men upplever att det är lite väl mycket ”mellansnack” om olika byggnader och att byråkrati som hör samman med Mikas jobb som planchef. Samtidigt förstår jag att det kanske behövs för att få fram hans personlighet.

Alexander Skantze har ett nästan poetiskt sätt att skriva. Det är mycket känslor och tankar som luftas och boken har en passion och glöd för både människor och miljöer. Tyvärr har jag lite svårt att hitta den rätta känslan, boken är lite för ”svamlig” för min del.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln