De likas lek

Titel: De likas lek
Författare: Therese Slettengren
Betyg: 4 av 5
Förlag: Ordberoende Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 320
ISBN: 9789188867971

En lättläst blandning mellan Gossip Girl och Big Little lies. På Östermalm.

En ung flicka faller från en balkong. Var det verkligen en olycka eller är det någon som vill tysta henne?

Liv och hennes dotter Stella har ärvt en stor lägenhet på Karlaplan. De har lämnat ett destruktivt liv i Sydafrika bakom sig och försöker glömma det gamla och börja om på nytt. Men det går inte så lätt som de hoppats att smälta in i Östermalmslivet. Snart ökar friktionerna mellan dem och deras nya vänner och det förflutna hinner i kapp. Stella hoppas att en middag på hennes 15-års dag ska göra allt bättre, men den slutar i kaos. Måste Liv och Stella fly igen, eller vågar de stanna kvar?

De likas lek är en spänningsroman om att passa in, och om kampen att behålla den perfekta ytan – till vilket pris som helst. Vilka blir konsekvenserna när fasaden spricker och det förflutna kommer ikapp?

Egna reflektioner
När jag började läsa ”De likas lek” tog det inte många sidor förrän jag var fast. Intrigen håller hela vägen och det är en bra mix mellan spänning och relationer. Bitvis är det ett väldigt intensivt förlopp som avslutas med en cliffhanger som gör att jag redan nu ser fram emot nästa bok.

Therese Slettengren har fått till ett mycket intressant persongalleri med karaktärer med olika bakgrunder och många hemligheter. Såväl karaktärerna som miljöerna är nyanserade och väl beskrivna. Slettengren belyser även problemen med att hålla en perfekt yta utåt sett och vad som kan hända när fasaden rämnar. Kort sagt är det en mycket bra och läsvärd bok som jag absolut rekommenderar.

Sagt om boken:
”En av årets bästa! Mer än en sida behövs inte för att jag skulle vara helt uppslukad av en här historien. Intensiv, spännande och snabbläst.” boknjutaren

”Lättläst och med trovärdiga karaktärer som jag gärna följer mer” miasbok

Boken finns att köpa hos bl.a.
Ordberoende Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln