Fridlysta Fridolf

Titel: Fridlysta Fridolf
Författare: Josefine Sandblom
Betyg: 3 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 287
ISBN: 9789179035570

Selma vill väl, men ofta blir det på något märkligt sätt fel. Fast egentligen är det kanske mest när hennes man Fridolf lägger näsan i blöt? Ja, så är det nog.

När Eva-Lisa, som i många år längtat efter ett syskon till sin tonårsson, äntligen blir gravid igen överskuggas lyckan av ett svartsjukt ex som gör vad han kan och lite till för att förstöra idyllen. Selma och Fridolf tar det som sitt uppdrag att lösa problemet med det påstridiga exet. Vad lagen säger om tillvägagångssättet har de faktiskt inte tid att bry sig om.

Fridlysta Fridolf är den fristående fortsättningen på läsarfavoriten Selektiva Selma. Böckerna handlar om ett gift pensionärspar i Motala med ett alldeles särskilt sätt att handskas med omvärlden, och rekommenderas för läsare som älskade Eleanor Oliphant mår alldeles utmärktEn man som heter Ove och Marian Keyes böcker.

Egna reflektioner
Selma och Fridolf är ett pensionärspar som har en tendens att hamna i en del märkliga situationer, men kan t.o.m. kalla det för galna upptåg

Fridlysta Fridolf är en lättsam och kärleksfull bok med bra driv och dråpliga händelser. I början irriterade jag mig lite på Selma, tyckte att hon var en gnällig typ. Men ju mer jag läste ju mer tyckte jag om henne. Hennes personlighet växte i takt med boken.

Josefine Sandblom har ett härligt, underfundigt och humoristiskt språk. Hon har hittat en bra mix mellan hjärta och smärta, mellan glädje och svärta. Alla de ingredienserna skapar ett djup som verkligen lyfter intrigen.

Om författaren
JOSEFINE SANDBLOM skriver böcker i en salig blandning av allvar, romantik och under-bältet-humor, och har innerst inne en kraftig förkärlek för rapp feelgood, typiska hängmatteromaner. Hon bor i Motala med sin familj.

Sagt om boken
”Charmigt, småputtrigt och med en gnutta allvar i idylliska Borensberg.”
Eva Åström, Expressen Söndag

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln