Sommaren på Nornö

Titel: Sommaren på Nornö
Författare: Jennifer Anglade Dahlberg
Betyg: 4 av 5
Förlag: Norsteds Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 346
ISBN: 9789113113012

En sommar, två familjer, ett öde skrivet i runorna.

Artonåriga Zoë Holmgren har levt hela sitt liv på den mytomspunna ön Nornö i Stockholms skärgård. Tillsammans med sin struliga mamma Linn och sin mormor Agnes driver Zoë öns handelsbod som Holmgrens gjort i generationer.

Med en haitisk-amerikansk pappa, som hon aldrig träffat, har Zoë alltid stått ut från mängden. Trots Linns motstånd börjar Zoë i smyg göra efterforskningar. Hennes högsta önskan är att hitta honom.

Vanligtvis händer inte mycket på Nornö, men när Camilla Easton, utlandssvensk, före detta modell och numera Manhattanbo, anländer till sin nybyggda sommarbostad, ställs Zoës och Linns tillvaro på ända. De dras direkt till familjen Eastons sofistikerade och till synes perfekta liv. Men snart inser de att de inte är ensamma om att ha saker att dölja.

Sommaren på Nornö handlar om ursprung, identitet och om komplicerade mor-dotter-relationer. Och om hur skuld kan påverka våra liv mer än vi tror.

Egna reflektioner
”Sommaren på Nornö” är verkligen en bok att tycka om. Den har ett djup och en mening som är lite ovanligt. Boken tar upp ämnen som utanförskap och svårigheterna att hitta sin identitet på ett väldigt fint sätt. Den är välskriven och lättläst och jag tror att den även passar för unga vuxna.

”Jennifer Anglade Dahlberg” har lyckats fånga charmen med svensk sommar med sina levande och fina miljöskildringar. Jag gillar även flirten med fornnordisk mytologi, det skapade ett mystiskt, suggestivt skimmer över alltihop. Kort sagt är det en riktigt bra debut på den svenska marknaden.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln