Familjen Winther – Om du vill ha mig

Titel: Familjen Winther – Om du vill ha mig
Författare: Katrine Wessel
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 304
ISBN: 9789177955023

Karen Moen drömmer om att bli lärarinna, men när hennes pappa dör får hon slå de planerna ur hågen och istället hitta försörjning. Hon blir husjungfru hos familjen Winther. Men drömmen om ett annat och bättre liv lever ändå vidare. Genom sin tidigare lärare blir hon vän med den upproriske arbetaren Alfred. Snart splittras Karen mellan sin lojalitet mot arbetsgivaren, sin framtidsdröm och kärleken.

Dessutom vänder ett förfärligt avslöjande kring faderns död upp och ned på hela hennes värld. Yngste sonen i familjen Winther har också hamnat i en oväntad situation. Plötsligt är det han som är föräldrarnas stora framtidshopp med allt vad det innebär. Han som främst önskar att få gifta sig med den vackra, men fattiga servitrisen Emma. En flicka som de aldrig kommer att acceptera. Vad ska han välja, kärleken eller familjen?

Om du vill ha mig är den andra delen om familjen Winther, berättelsen om en dynasti i 1800-talets Trondheim.

Egna reflektioner
Jag kände att det var lika bra att ta andra boken direkt, så behövde jag inte gå och våndas över hur det gick med allt som hände på slutet i den första. 🙂

Om du vill ha mig är som sagt andra boken om familjen Winther. Om den första var lite seg och händelselös så kan man väl säga att denna är raka motsatsen. Serien blir mer och mer spännande och intressant ju mer jag lär känna karaktärerna. Extra kul är det att man får lära känna en av husjungfrurna lite mer.

Katrine Wessel har ett tidstypiskt språk med modern touch som gör att jag får känslan av sent 1800-tal utan att behöva fundera på vad orden betyder. Hon har hittat en bra mix av kärlek, dramatik och intressanta karaktärer. Jag ser mycket fram emot nästa del. Och nästa…

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln