Familjen Winther – En ny tid

Titel: Familjen Winther – En ny tid
Författare: Katrine Wessell
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 341
ISBN: 9789177955016

En storslagen och förtrollande roman om livet i överklassfamiljen Winther. Handlingen utspelar sig i Trondheim i slutet av 1800-talet. En ny tid väntar runt hörnet, en arbetarklass växer fram, kvinnors rättigheter stärks och gamla traditioner kommer på fall. Vi följer kvinnorna i familjen Winther både i de vackra salongerna och i de hektiska köksregionerna deras drömmar, längtan och begär.

Cecilia Winther är den ledande kvinnan i societeten i Trondheim. Allas ögon är på henne och kvinnorna i staden följer henne i allt hon gör och säger. Men bakom den tjusiga fasaden kämpar Cecilia för att behålla familjelyckan. En ny tid är den första delen i serien om Winther-dynastin, fylld av kärlek, dramatik och hemligheter.

Egna reflektioner
Historiska romaner, starka kvinnor och så lite romantik på det. Om detta stämmer så tror jag att jag kan ha en ny favoritserie på gång.

En ny tid är den första delen om Familjen Winther. Och om jag ska vara lite kritisk, vilket man väl ska vara i en recension, så märks det. Boken är lite seg och det sker inte något spektakulärt. Men det betyder ju å andra sidan att det finns gott om tid att lära känna karaktärerna istället, vilket ju är väldigt bra. Men håll ut, det snurrar på betydligt bättre mot slutet av boken.

Katrine Wessel har ett enkelt och passionerat språk och är detaljerad i sina beskrivningar av såväl miljöer som karaktärer och deras kläder. Det gör att boken känns lite filmisk.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln