Olympia

Titel: Olympia
Författare: Mons Kallentoft
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 391
ISBN: 9789137156125

Zackserien – en internationell fullträff, såld till flera länder och hyllad av såväl kritiker som läsare.

Störst av allt är girigheten

Två barn avrättas. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig det fruktansvärda dådet. Men vilka är de, och vad vill de? På Särskilda enheten är Zack Herry och hans kollegor satta i högsta beredskap. Zack, som nu har fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända dem. Olympia har förbjudit honom att träffa dem, och han slits mellan sin kärlek och rädslan för vad hans maktfullkomliga mor är kapabel att göra. Så sker en explosion på Grand Hôtel och Zack dras in i en grym härva som blir djupt personlig. I ett samhälle som post covid blivit alltmer ojämlikt, där vissa människor kämpar för sin överlevnad och andra vältrar sig i rikedom, kan vad som helst hända.

”Olympia” är den sjunde delen och baseras löst på myten om Herkules elfte stordåd: att hämta de gyllene äpplena.

Egna reflektioner
För många år sen läste jag en av författarens böcker och tyckte det var bland det sämsta jag läst. sen dess har jag ratat alla hans böcker. Men så fick jag Satanskäftarna som recensionsexemplar. Jag läste den och blev förvånad över hur mycket jag tyckte om den. Så därför blev jag glad när jag fick ytterligare en bok skriven av honom.

Olympia är de sjunde delen om polisen Zack. Jag har inte läst de tidigare men tycker att jag hängde med ganska bra ändå. Boken är mörk och har en del brutala scener men är samtidigt så fylld av kärlek och värme att den aldrig blir jobbig att läsa. Den har ett enormt driv framåt och spänningen håller i sig ändå till sista delen.

Mons Kallentoft har ett nyanserat språk och orden liksom flyger fram över sidorna. Hans raka och lite avhuggna meningar ger mig en känsla av att läsa poesi. en speciell berättarstil som jag tycker bättre om ju mer jag läser.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln