Jakten på den försvunna mamman

Titel: Jakten på den försvunna mamman
Författare: Anna Nilson och Ida Andersson
Betyg: 4 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 80
ISBN: 9789178852680

Ella är 7 år och oftast väldigt glad, men inte idag. Idag är hon ledsen. Hennes mamma har åkt iväg för att jobba och ska vara borta jättelänge. Då bestämmer sig Ella för att leta reda på mamma.

I ett spännande äventyr färdas hon genom djungel, grottor och hav för att till slut hamna i en stor stad. Men hur ska hon kunna hitta mamma bland alla dessa människor? Kanske är det eldslukerskan på tivolit som ger den avgörande ledtråden.

Den här boken tar med barn, som stundtals saknar sin eller sina föräldrar, på ett spännande äventyr för att få tiden att gå fortare. Efter varje kapitel finns även tips på aktiviteter och lekar för att främja barnens kreativitet, läs- och leklust.

Egna reflektioner
Ibland får jag barnböcker att recensera och eftersom mina egna barn är vuxna och mitt barnbarn fortfarande för liten så tar jag hjälp av mina vänner och deras barn. I detta fallet är det Julia, snart 9 år, som har läst.

Jakten på den försvunna mamman är en spännande bok där Ella, 7 år, tar med sitt gosedjur Otto för att leta upp Ellas mamma, som är iväg och jobbar långt bort. Ella och Otto får vara med om massor av äventyr när de letar i bl.a. skogen, en grotta och på cirkus.

Anna Nilson och Ida Andersson har tillsammans gjort en lättläst bok med fina illustrationer och en underbar historia. Både jag, Julia och hennes mamma gillar att det är bilder på varje sida, som dessutom är detaljrika, vilket gör att barnets fokus stannar kvar eftersom det är så mycket att upptäcka och prata om. Vi vill även ge ett extra plus till alla aktiviteter som avslutar varje kapitel. De gör att boken även följer med in i leken.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Anna Nilson
Visto Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln