På djupt vatten

Titel: På djupt vatten
Författare: Ellinor Wessel
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bookmark Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 378
ISBN: 9789189298149

Ett halvår har gått sedan bilhandlaren Johan Wagner och hans flickvän Emily Tranchell lyckades undkomma sina kidnappare …

Nu befinner de sig på Spaniens solkust, där de försöker skaka av sig känslan av att vara förföljda. En dag får Emily ett samtal. Hennes syster Lykke har hittats död, och allt pekar på självmord. Men Emily vet att det är något som inte stämmer. Hon måste ta reda på sanningen innan hon uppslukas av sin bipolära sjukdom. Samtidigt åker Johan till Almedalen för att medverka i en debatt om laddbara fordon. Samtalet överskuggas av en hotfull aktion mot Johan, ledd av miljöaktivister. Finns det ett samband mellan händelserna?

Den före detta polisen Thomas Stark slår sig ihop med sin gamla kollega Anna Hed, och tillsammans får de ett prekärt fall på halsen.

Egna reflektioner
Ibland när jag får böcker skrivna av författare som jag inte läst något av tidigare googlar jag runt lite för att se vad personen har skrivit och vad läsare har tyckt om böckerna. Här dök det upp många positiva ord, frågan är om jag kommer att känna samma sak?

På djupt vatten har en spännande och skickligt berättad intrig med detaljerade miljö- och personskildringar. Det är bra driv utan att det för den skull känns forcerat. Detta är den andra delen i Trachelltrilogin. Det står visserligen att den är fristående och även om tidigare händelser till viss del förklaras tror jag att det hade varit en ännu bättre läsupplevelse om jag hade läst första delen innan.

Ellinor Wessel har ett väldigt bra språk och boken är lättläst, mycket tack vare de korta kapitlen. Hon har valt några högaktuella ämnen att skriva om som t.ex. organiserad brottslighet som stöds av högt uppsatta politiker, samt om nättroll som gör vad de kan för att plantera rykten och falska nyheter.

Sagt om boken
På djupt vatten, uppföljaren till Farliga affärer, är en fartfylld och filmisk thriller som handlar om de moderna välregisserade brott som försiggår bakom kulisserna, men påverkar alltmer av vår vardag.

Om författaren
Ellinor Wessel är i grunden ekonom och har tio års erfarenhet av olika chefsroller i bilbranschen, kunskap som hon utnyttjade i sin debutthriller Farliga affärer. Hon har även ett stort intresse för internationella skeenden och hot, vilket kommer till uttryck i På djupt vatten.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln