Fadern


Titel:
 En avgörande ledtråd
Författare: Pia Kask
Betyg: 5 av 5
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 379
ISBN: 9789176971895

Återigen skakas lilla Wästholm av våld och ond bråd död. En manlig väktare hittas avrättad. På hans bröst sitter en lapp med texten Till mitt hjärta från pappa och det dröjer inte länge förrän två liknande mord sker. Rollins och utredningsgruppen hittar snart en gemensam nämnare för offren – de har alla blivit anmälda för våldtäkt, men åtalen har lagts ner. Är mördaren någon som utsett sig själv till både domare och bödel?

Samtidigt vilar skuggan av seriemördaren Jack Ströms flykt över gruppen. Hannah Fors blir alltmer intrasslad i sitt förflutna och spänningarna mellan henne och Rollins växer. Ska Hannah lyckas bli fri, en gång för alla?

Egna reflektioner
Jag har läst de båda tidigare böckerna om Henrietta Rollins och Hannah Fors och älskade dem. Så jag hoppades att denna skulle hålla samma höga klass.

Fadern är en bok full av överraskningar och intrigen är allt annat än förutsägbar. När man tror sig veta vad som ska hända svänger handlingen tvärt. Den är lättläst med bra driv och innan jag vet ordet av har jag läst ut den.

Pia Kask är en mästare på att blanda det råa och känslokalla med humor och värme. Hon har ett mångfasetterat sätt att beskriva såväl blodiga avrättningar som karaktärernas känsloyttringar. Hon är helt klart en av mina svenska favoritförfattare i genren. Jag hade älskat att få se böckerna som en miniserie på TV.

Om boken
Fadern är den tredje fristående delen i serien om civilutredaren Hannah Fors och polisen Henrietta Rollins. Serien utspelar sig i kuststaden Wästholm som befolkas av färgstarka karaktärer med mörka hemligheter.

Om författaren
Pia Kask föddes 1963 i Kalmar och är staden trogen. Hon arbetar som medicinsk sekreterare. Hårdkokt spänning och skräck är favoritgenrerna och en inspirationskälla är Stephen King. Pia föredrar det mörka och skruvade framför vardagsskildringar och det märks i hennes texter.
Fadern är Pia Kasks tredje roman om Hannah Fors. Serien sticker ut ur mängden med sin svarta humor och sitt färgstarka persongalleri.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Hoi Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln