Sweet Lolita


Titel:
 Sweet Lolita
Författare: Kicki Sehlstedt
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bazar Förlag
Utgiven: 2021
Format: Pocket
Antal sidor: 366
ISBN: 9789180061858

Sweet Lolita är den första delen i den kritikerhyllade Probono-serien. En spännande och angelägen kriminalroman om unga kvinnors utsatthet.

Journalisten Aida Svantesson håller på med ett viktigt grävande reportage. Samtidigt hittas hennes syster död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. I sitt desperata sökande efter svar på vad som hänt, får hon hjälp från oväntat håll. Den kända och frispråkiga kriminologiprofessorn Kajan Berglund var systerns handledare och leder in Aida på rätt spår. Deras gemensamma efterforskningar visar hur unga kvinnors jakt på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter. Steg för steg kommer de allt närmare sanningen.

Egna reflektioner
Detta är en fiktiv historia.
Men den hade lika gärna kunnat vara sann.
Tyvärr.

Aida Svantesson är journalist på webbtidningen Probono. Hennes syster hittas död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Aida inleder ett desperat sökande efter svar på vad som har hänt och får oväntad hjälp kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Hon var systerns handledare och deras gemensamma efterforskningar visar hur unga kvinnors jakt på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter och äldre män. En flicka har dött, ska Aida och Kajan hinna förhindra ytterligare dödsfall?

Sweet Lolita är en stark och gripande bok som på ett skrämmande sätt gestaltat verkligheten för många unga flickor och kvinnor. Vidriga övergrepp och utnyttjande som sker på i det verkliga livet men minst lika mycket på nätet i olika chattforum.

Kicki Sehlstedt beskriver fruktansvärda brott genom en trovärdig gestaltning av Matilda och Amanda, man får en tydlig känsla av hur lätta offer dessa unga tonåringar är. Jag gillar att man får följa intrigen från både deras och de vuxnas perspektiv, det ökar både djupet och trovärdigheten. Jag ger mig genast i kast med del två i serien.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln