Vi röstar om vi saknar mamma

Titel: Vi röstar om vi saknar mamma
Författare: Nina Pascoal
Betyg: 3 av 5
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 276
ISBN: 9789100182656

Tre systrar, en fladdrig mamma, en charterö fylld av förväntningar. På dagen solkräm och sand och på kvällen, när lamporna tänds längs bargatan, kan nästan vad som helst hända: kärlek, hångel, sex – och att någons hemliga önskan blir sann. Den att en mamma ska försvinna.

Egna reflektioner
Ibland undrar jag om det är något fel på mig, om jag är ointelligent och lite trögtänkt? Vissa böcker blir tokhyllade och alla bara älskar dem. Utom jag. Detta är en sådan bok.

Vi röstar om vi saknar mamma har blivit lovordad i pressen och på sociala medier så jag hade höga förväntningar på den. Förväntningar som dessvärre inte infriades. Jag har lite svårt att sätta fingret på vad det är som skaver men jag tror att det till största delen är att jag upplever intrigen som lite hoppig, det växlar friskt mellan semesterresa och hemmiljö.

Nina Pascoal har lyckats bra med själva texten. Den är mycket lättläst och såväl känslor som miljöer och människor beskrivs i målande ordalag. Stackars Kornelia, som slits mellan barn- och vuxenvärlden och tvingas ta alldeles för stort ansvar, är väldigt trovärdig.

Sagt om boken
”Vi röstar om vi saknar mamma” är en laddad roman om en utsatt familj, berättad ur tolvåriga mellansystern Kornelias perspektiv. Hon som ser allt men inte syns själv och vars ansvar till slut blir övermäktigt.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln