Familjen Bridgerton – En annorlunda allians

Titel: Familjen Bridgerton – En annorlunda allians
Författare: Julia Quinn
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lovereads
Utgiven: 2020
Format: Pocket
Antal sidor: 414
ISBN: 9789188803177

Jane Austen möter Bridget Jones i internationell bästsäljare. Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan – en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.

Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig.

Åtta syskon, med förnamn i alfabetisk ordning. Första delen i serien om Familjen Bridgerton i 1800-talets England

Egna reflektioner
Detta är väl inte mitt förstaval av genre men jag har hört så mycket om Familjen Bridgerton, om hur fantastisk serien är, både i bokform och på Netflix. Men kan det verkligen vara så?

Familjen Bridgerton, en engelsk överklassfamilj under tidigt 1800-tal, består av mamma Violet och hennes åtta barn. Äldsta dottern Daphne är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men så kommer hennes brors bästa vän, hertig Simon Basset, till London och då förändras allt.

Familjen Bridgerton – En annorlunda allians är första delen av åtta om Violet och hennes barn. Det är 1800-tals romantik och ett flärdfullt liv hos den adliga överklassen. Den är lättläst och har bra driv framåt men lite väl långa kapitel för min smak. Boken kanske inte vinner Nobelpriset i litteratur men den är lättsam och har ett stort underhållningsvärde.

Julia Quinn har ett underbart språk och hennes karaktärsgestaltningar och miljöbeskrivningar är helt fantastiska. Jag kan riktigt höra hur klänningen frasar när Daphne rör sig. På ett sätt är boken kvinnoförnedrande men när man tänker lite djupare så hyllar den två oerhört starka kvinnor. Jag längtar redan tills jag får möjlighet att läsa nästa bok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln