Jag ska skydda dig mot livets fasor

Titel: Jag ska skydda dig mot livets fasor
Författare: Charlotte Ekbom
Betyg: 🎈🎈🎈🎈 (4/5)
Förlag: Bokstaven 18
Utgiven: 2015
Format: Inbunden
Antal sidor: 239
ISBN: 9789197590464

”Din pappas liv gick som sagt inte att rädda. Jag beklagar verkligen.” Jonatan mötte hennes blanka blick. Det var svårt att avgöra om ögonen var blå eller gröna i det skarpa solskenet. ”Du snackar med fel person”, väste han till slut och såg bort mot parkeringen. ”Min farsa har varit död i tio år.”

Jonatan är nitton år när hans föräldrar råkar ut för en bilolycka där pappan tragiskt omkommer. Men Jonatans pappa har ju redan varit död i många år. Eller har han inte det? Sakta börjar en obehaglig sanning rullas upp.

Hur långt är föräldrar beredda att gå för att skydda sina barn från den råa verkligheten – och vad kan det få för konsekvenser?

Jag ska skydda dig mot livets fasor är ett spännande relationsdrama som spänner över tre sommarmånader. Jonatan flyr till sina farföräldrar på landet för att försöka hitta stadig mark medan hans mamma ligger i koma. Vad han inte vet är att hans farföräldrar bär på egna mörka hemligheter. Dessutom dyker hans femtonåriga kusin Miranda upp för att skapa sin egen rättvisa.

Jag ska skydda dig mot livets fasor är Charlotte Ekboms tredje roman. Kära vänner publicerades 2005 och Grannsjälar 2009.

Mina egna reflektioner
Detta är en bok som jag tyckte mycket om. Den är fängslande och lite psykologisk, och väldigt svår att lägga ifrån sig. Som tur är så är det ganska korta kapitel vilket gör att man alltid hinner läsa ett till. Texten flyter på bra och håller ett lagom högt tempo, man hinner tänka till och reflektera över det som händer.

Charlotte Ekbom har ett bra och målande språk. Jag ser med lätthet miljöer och personer framför mig. En författare jag gärna läser mer av.