Handbok för Superhjältar, del 6 Utan hopp

Titel: Handbok för Superhjältar, del 6 Utan hopp
Författare: Elias och Agnes Våhlund
Betyg: 4 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 96
ISBN: 9789129723687

”Rädda människor kan bli farligare än det de är rädda för”

Rosenhill är i chock. Sju barn är försvunna och det finns inga spår efter dem. Alla är rädda, och folk blir mer och mer arga på både polisen och Röda masken. Varför gör de inget? Och vad är det för superhjälte som inte kan hitta barnen?

Samtidigt kämpar Lisa med att träna Nick, Robert och Max. Sedan hon visade Handboken för sina vänner har Robert och Max lärt sig jättemycket, men det blir hela tiden fel för Nick. Vad händer om han ger upp? Och vad händer med Lisa om hon varken hittar de försvunna barnen eller lyckas hålla ihop sitt superhjältegäng?

Första delen av Handbok för superhjältar kom 2017 och sedan dess har serien tagit Sverige med storm. Äventyren om Lisa skildrar en liten tjej som tar saken i egna händer. Handbok för superhjältar är fartfyllda, spännande och färgstarka äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!

Egna reflektioner
Tänk om man kunde ha en superkraft. Då skulle jag vilja kunna… Usch, jag kan inte bestämma mig. Vad skulle du vilja ha för superkraft?

Detta är den sjätte delen om Lisa (Röda Masken) och hennes vänner. I förra boken försvann sju barn spårlöst och nu har det försvunnit ytterligare sju barn. Invånarna i Rosenhill börjar tappa förtroendet för polisen och Röda Masken och pratar om att ta saken i egna händer.

Handbok för Superhjältar är en bra och spännande bok med ett bra budskap i att man inte ska ta emot t.ex. godis av främmande människor. Kombinationen av de vältecknade seriebilderna med tillhörande textrutor gör boken lättläst. Jag tror den passa bra för de som precis lärt sig läsa eller tycker det är jobbigt med långa texter.

Jag har även låtit några bekanta och deras barn läsa boken och de är väldigt positiva både till illustrationerna och texterna. Det enda negativa är att eftersom de inte har läst de tidigare böckerna så tog det några sidor innan de var med i handlingen. Å andra sidan skapade det ett sug efter de tidigare böckerna. 🙂

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Akademibokhandeln