Orden runt Klippan 3

Titel: Orden runt Klippan 3
Författare: Flera olika
Betyg: 3 av 5
Förlag: GML Print on Demand
Utgiven: 2017
Format: Häftad
Antal sidor: 192
ISBN: 9789188173737

Alla goda ting är tre. Som smör, ost och sill. De vise männen. Tre poäng för vinst för Klippanlagen i fotboll. Tre önskningar och tre bockar Bruse.
Men framför allt den tredje delen av Orden Runt Klippan. Alla berättelser i boken har på något sätt sina rötter i Klippan. Även om vi får resa med till Paris, Jukkasjärvi, Sundsvall eller den lilla Emmasjön i Lycke.
Följa hudarnas väg till skinn på läderfabriken eller vandra i trädgårdar med jord under naglarna och ryggvärk.
Eller följ en närsynt person som ägnar en timme åt att leta reda på bilen efter besöket på Glasögonhuset i Klippan. Eller hur svårt det kan var att hitta till Krika, trots att man bott 64 år i Klippan.

Följ med på personliga resor från 50-talet till 00-talet. Möt Beatles, Svenne Hedlund och Twisted sisters. En kastad behå och flower power. Manicklarna, pudelfrissor och benvärmare.
Ta del av både allvaret och skrattet och Orden Runt Klippan.

Och glöm inte: Läs boken minst tre gånger!

Egna reflektioner
En skrivargrupp i Klippan frågade mig om jag ville läsa deras fyra böcker och följa deras utveckling som författare. Och självklart ville jag det.

Totalt är det nio personer som har skrivit olika långa berättelser där flertalet utspelar sig i eller runt Klippan, från 50-talet och framåt. Det är berättelser från barndomen och vuxenlivet, om resor både på hemmaplan och långt bort, om mystiska hus och märkliga inneboende.

På det stora hela är det bra historier, vissa bättre än andra och jag ser absolut en positiv utveckling av såväl språket som intrigen och upplägget. Alla startade på olika nivåer och första boken var lite mer spretig än den fjärde, där jag upplever en jämnare och högre kvalité.

Det har varit kul att få följa deras resa och är du intresserad av skrivutveckling och/eller Klippan med omnejd ska du absolut läsa böckerna.

Boken finns att köpa hos bl.a.
GML Print on Demand
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln