Orden runt Klippan 2

Titel: Orden runt Klippan 2
Författare: Flera olika
Betyg: 3 av 5
Förlag: GML Print on Demand
Utgiven: 2016
Format: Häftad
Antal sidor: 184
ISBN: 9789188173416

Följ med Klippanskrivarna på en oförglömlig resa med hjälp av ORDEN RUNT KLIPPAN 2. Läs den sanna historien om hur en fryst råtta från Rösa tog tåget till Helsingborg. Res till Östra Ljungby och möt originalet och luffaren Vis-Albin och tomtar på loftet i byns småskola. Eller känn skräcken och hör svordomarna under en färd från Klippan till Perstorp utan halvljus. Få reda på vad som kunde hända när man satte ett barn på glasdisken på Inges Lek o. Hobby. Eller hur saknaden efter denna affär och Maj-Britt på ett fint sätt fylldes av Julklappshjälpen. Möt kärlek och kändisar på Klippans karaoke cup. Och få reda på vem som egentligen är Klippans STÖRSTA kändis. Följ med till osvaga Tvärby och möt tre kvinnor och deras kunder på Tvärby Tobak. Ta del av hur det var att flytta från ett annat land och hit eller res in i framtiden och besök ett Klippan, fullt av människor med superkrafter. Följ med på ett kretsmästerskap i Klippan och se vad rädslor och arrogans kan leda till. Och få reda på hur David Bowies liv och död påverkat några personer.

Klippanskrivarnas första bok, Orden runt Klippan, gick åt, snabbare än brännvinet på en Tvärbyfest. Nu följer de upp succén med en ny bok fylld med berättelser i och runt Klippans horisont.

Egna reflektioner
En skrivargrupp i Klippan frågade mig om jag ville läsa deras fyra böcker och följa deras utveckling som författare. Och självklart ville jag det.

Totalt är det nio personer som har skrivit olika långa berättelser där flertalet utspelar sig i eller runt Klippan, från 50-talet och framåt. Det är berättelser från barndomen och vuxenlivet, om resor både på hemmaplan och långt bort, om mystiska hus och märkliga inneboende.

På det stora hela är det bra historier, vissa bättre än andra och jag ser absolut en positiv utveckling av såväl språket som intrigen och upplägget. Alla startade på olika nivåer och första boken var lite mer spretig än den fjärde, där jag upplever en jämnare och högre kvalité.

Det har varit kul att få följa deras resa och är du intresserad av skrivutveckling och/eller Klippan med omnejd ska du absolut läsa böckerna.

Boken finns att köpa hos bl.a.
GML Print on Demand
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln