Resenären & Banemannen

Titel: Resenären & Banemannen
Författare: Tommy Gustafsson
Betyg: 3 av 5
Förlag: Fantasiförlaget
Utgiven: 2021
Format: Kartonnage
Antal sidor: 446
ISBN: 9789198602104

Livet i den alltför gemytliga staden Bolgat går gamle Graldek på nerverna. Allting förändras när han hittar en nedkyld och medvetslös ung man i ett buskage. Kan Ric, som förlorat minnet, vara Resenären som enligt legenden kan få gudarna att återvända till Nandoria? Vem är i så fall Banemannen som också nämns i profetian? Och hur ska Graldek kunna skydda Ric från honom? Följ med Graldek i jakten på gudarna och Ric i sökandet efter en egen identitet.

Egna reflektioner
Jag är inte direkt någon van fantasyläsare men ibland får jag rec-ex och det är alltid kul att gå utanför sin comfort zone.

Graldek är en sur gammal gubbe som mer eller mindre gett upp, när han finner en halvt medvetslös man i en buske. Mannen, som får namnet Ric, lider av minnesförlust och vet ej vem han är. Graldek tror att Ric är Resenären som enligt legenden är den som kan få Gudarna att återvända till Nandoria. Ryktet om Ric sprider sig och snart kommer illvilliga makter och jagar honom.

Resenären & Banemannen utspelar sig i en ålderdomlig tid, i en värld långt bortom vår. Den är fylld av Gudar och andra mystiska väsen, ondska och mörker och resor till farliga platser. Den var lite seg i början men allteftersom jag vände blad steg spänningen. Kartan i början av boken återvände jag till flera gånger och jag hade gärna sett någon form av persongalleri också.

Tommy Gustafsson är väldigt skicklig på att gestalta sina karaktärer, både till utseende och egenskaper. Språket är bra och fantasin flödar. Helt enkelt bra ingredienser för en bra bok och som även bådar gott för en uppföljare.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Fantasiförlaget
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln