Låta rätt gå före nåd

Titel: Låta rätt gå före nåd
Författare: Michalea Winglycke
Uppläsare: Maria Lyckow
Betyg: 4 av 5
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2020
Format: Ljudbok
ISBN: 9789180002769

Det är maj och i Vimmerby ska den årliga studentbalen äga rum. Massor med människor har samlats i Källängsparken innan den stundande kortegen drar genom stan, solen skiner från en klarblå himmel och stämningen är på topp. Då smäller plötsligt ett skott av och en av personerna i den stora folkhopen faller ihop – mördad.

Polisinspektör William Johnson får i uppgift att leda utredningen tillsammans med sina kollegor. Ganska snart visar det sig att mordoffret hade en hel del dolt i sitt förflutna och flera ovänner, frågan är bara vem av dem som var beredd att döda. Allteftersom utredningen fortskrider inser William att det här är ett fall som även kommer att drabba honom på ett personligt plan.

Egna referenser
Jag tyckte mycket om förra boken Allt som är rätt och rent så jag blev väldigt glad när jag fick frågan om jag ville lyssna på del tre i William Johnson-serien.

Låta rätt gå före nåd är en spännande och lättlyssnad bok, en riktig bladvändare. Jag gillar framförallt mixen mellan polisutredningen och privatliv. Det blir på något sätt flera historier att följa, speciellt som flera av karaktärerna återkommer från förra boken.

Michaela Winglycke har ännu en gång fått till den perfekta mixen mellan spänning, drama och kärlek. Intrigen håller hela vägen och karaktärerna är intressanta och väl beskrivna. Även uppläsaren Maria Lyckow är värd sin plats i berömmet, hon gör en bra bok ännu bättre.

Om författaren
Michaela Winglycke är juridikstudent och har jobbat extra på advokatbyrå – erfarenheter som kommer väl till pass i hennes böcker. Båda hennes tidigare titlar har hamnat högt på listor över mest lyssnade ljudböcker.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris