Så putsas en skitstövel

Titel: Så putsas en skitstövel
Författare: Maria Steen
Uppläsare: Maria Lyckow
Betyg: 3 av 5
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2021
Format: Ljudbok
ISBN:   9789178299720

Trots sina stora olikheter är Agneta och Carina bästa vänner. Agneta röker som en borstbindare, säger vad hon tycker och har gärna ett glas rött i handen, när som helst. Carina har en mer blygsam, romantisk läggning och är aningen godtrogen när det gäller män.

Nu är Carina sambo med Mats, som gåtfullt försvinner veckor i sträck och vars mobil alltid tycks ha dålig täckning. Kärleken är blind, men i Carinas fall hade det inte varit helt fel med åtminstone lite ledsyn, anser Agneta och bestämmer sig för att ingripa. Sedan kommer Eva-Lis in i bilden, och oväntade saker börjar hända.

”Så putsas en skitstövel” är första delen i Maria Steens serie ”I vått och torrt”. I den får vi följa Agnetas och Carinas något kaotiska tillvaro, med komplicerade kärleksrelationer, dysfunktionella äktenskap och märkliga missförstånd. Men tack vare sin starka vänskap, påhittighet och handlingskraft lyckas de på något sätt alltid ställa saker till rätta i slutändan.

Egna reflektioner
Ibland behöver man ta en paus från de lite tyngre böckerna, de som kräver att hjärnan fokuserar. Då vill man ha något lättsmält, något som livar upp. Då är denna helt perfekt!

Carina är sambo med den mystiska Mats. Han jobbar mycket utomlands och är borta veckor i streck. Dessutom har han alltid väldigt dålig mobiltäckning när han är iväg. Carinas bästa väninna Agneta tycker det verkar vara något skumt och bestämmer sig för att ”hjälpa” till att ta reda på sanningen.

Så putsas en skitstövel är en humoristisk och lättsam historia. Den är full av rappa kommentarer och roliga metaforer, nästan så det blir förmycket på sina ställen. Jag hade lite svårt att hänga med i början, blandade hela tiden ihop Carina och Agneta. Men när jag väl lärt mig vem som var vem så var det inga problem.

Maria Steen har verkligen lyckats i sitt berättande. ena stunden är jag irriterad på de två väninnorna, för att i nästa stund komma på mig själv med att sitta och skratta. Det är tur att jag var ensam hemma när jag lyssnade. Vill även ge en extra stjärna till uppläsaren Maria Lyckow, hon är som vanligt helt briljant.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln