Av gudarna märkta

Titel: Av gudarna märkta
Författare: Snezana Lindskog
Betyg: 3 av 5
Förlag: Everlasting Publisher
Utgiven: 2018
Format: Pocket
Antal sidor: 432
ISBN: 9789188795168

I en hård järnålder flätas Oges, Tassims och Heddas liv samman på ett vis som ingen kunnat ana. Oväntade känslor föds och leder till händelser bortom deras kontroll.

I sökandet efter vart livet kan leda dem och vilka beslut som är de rätta att fatta träder asagudarna in och försöker styra dem alla. Men är det verkligen gudarnas hänsynslösa maktspel som tvingar dem att välja vägskäl eller är det ödets nyck?

Av Gudarna märkta ger dig en tankeställare Är det våra egna val som leder oss in på karga stigar eller styrs allt av gudarna?

Egna reflektioner
Jag har alltid varit intresserad av mytologi, både fornnordisk och grekisk/romersk. Och steget mellan mytologi och fantasy är kanske inte så stort?

Av gudarna märkta utspelar sig på järnåldern, men jag skulle tro att det är en alternativ sådan. Åtminstone om man ska gå efter vad man lär sig i skolan. Lägger man sen till asagudarnas styrande och deras spel med människorna öde, ja då har man grunden till boken. Lite som att Oden och gänget sitter och spelar The Sims med oss.

Boken är brutal och rå men även vacker och kärleksfull, lite som Game och Thrones och The Vikings. Det är gripande öden och ett oväntat slut. Snezana Lindskog berättar inlevelsefullt och detaljerat om såväl karaktärer, tankar och känslor som miljöer och jag får en känsla av att befinna mig omkring dem. Hon belyser även kärlekens mångfald på ett väldigt fint sätt.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln