Nästan bra på livet

Titel: Nästan bra på livet
Författare: Conny Palmkvist
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bazar Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 220
ISBN: 9789180060561

Nästan bra på livet är en svidande vacker berättelse om en fars kärlek till en dotter som inte är som alla andra. När Lova föds är hon varmt efterlängtad. Trots att Conny tvivlar på sin egen förmåga att vara en bra far, älskar han henne bortom alla ord.

Men snart väcks en oro inom honom. Varför är det så svårt att få kontakt med Lova? Utvecklas hon verkligen som alla andra barn? Och hur gör man för att nå fram till ett barn som lever i en helt egen värld? När vardagen blir allt svårare att tackla, glider Conny och dottern ifrån varandra.

Nästan bra på livet är en självbiografisk roman om att falla igenom som människa, och om att komma tillbaka. Det är aldrig för sent att hitta hem.

Egna referenser
I min närhet har jag människor med olika diagnoser och funktionsvariationer, människor som är annorlunda, som inte är ”normalstörda” (deras egna ord). Därför blev jag extra glad när jag fick boken.

Nästan bra på livet är en bok om Lova och hennes första år i livet. Om hennes dramatiska födelse där både hon och hennes mamma riskerade att dö. Om hennes föräldrars rädsla och osäkerhet när de märkte att hon inte är som alla andra barn.

Boken är lättläst och väldigt vacker, det blir nästan lite poetisk och varje ord känns genomtänkt, varje ord har en mening. Conny Palmkvist släpper in oss i sitt hjärta, i sitt huvud och låter oss ta del av hans förvirring och skam. Låter oss vara med när han flyr från verkligheten med hjälp av alkoholen och sitt skrivande. Men han låter oss även ta del av sina oerhört starka känslor, av sin kärleksförklaring till dottern. Och hans tacksamhet gentemot Lovas mamma, en stark kvinna som håller ihop familjen och livet.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln