The Grand Man

Titel: The Grand Man
Författare: Florence Wetzel
Betyg: 4 av 5
Förlag: Books On Demand
Utgiven: 2020
Format: Danskt band
Antal sidor: 424
ISBN: 9789177859734

A fast-paced detective novel about an American jazz-journalist in Stockholm who gets drawn into two unsolved Swedish mysteries: the 1986 murder of prime minister Olof Palme, and Stieg Larsson’s missing fourth book.

Egna reflektioner
Detta är den första boken jag fick när jag startade mitt Instagram-konto för knappt två år sen. P.g.a. en skada har jag inte kunnat läsa den förrän nu, men bättre sent än aldrig.

The Grand Man är skriven på engelska, men en ganska lätt sådan och en bit in i boken tänkte jag inte ens på det. Det är en välskriven pusseldeckare som väver ihop verklighet med fiktion på ett väldigt bra sätt och man får stifta bekantskap med såväl mordet på Olof Palme som Stieg Larssons fjärde bok.

Boken utspelar sig i Gamla stan i Stockholm och man får följa med på guidad tur genom både gatorna, jazzen och en och annan fikastund. Florence Wetzels varma och fina miljöskildringar och kärlek till Stockholm gör att jag vill åka dit.

Gillar du spänning och vil prova att läsa något på engelska ska du definitivt läsa den.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Books On Demand
Bokus
Adlibris