Dödlig hämnd

Titel: Dödlig hämnd
Författare: Susanne Ahlenius
Betyg: 4 av 5
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2020
Format: Danskt band
Antal sidor: 214
ISBN: 9789176972205

Alice Wiklund och hennes kollegor på Scotland Yard står med två ouppklarade mordfall. Det ena mordet begicks för över trettio år sedan, det andra skedde helt nyligen. När båda fallen visar sig ha en gemensam nämnare i en av Englands värsta seriemördare, då kan Alice inte acceptera att det nu är meningen att hon ska lämnas utanför utredningen.

Ett nytt mord i en nedlagd tunnelbanestation visar sig ha starka kopplingar till det tidigare fallet, och Alices kolleger misstänker att de har att göra med en copycat. Det är uppenbart att ett dunkelt förflutet bokstavligen måste komma upp till ytan igen – och det genom en gravöppning.

Mitt i allt är Alice tvungen att åka tillbaka hem till Stockholm. Hennes syster Marie, som också är polis, är försvunnen. Plötsligt inser Alice att systern är ute efter hämnd. En dödlig hämnd.

Även kärleken ställs på hårt prov för Alice. Bröllopet hon och hennes partner planerar är i farozonen när han ställer ett ultimatum. Kommer deras kärlek överleva?

Egna referenser
Erotic-crime är en förhållandevis ny genre men efter att ha läst denna förstår jag inte varför det har dröjt så länge.

Dödlig hämnd är den sista boken i trilogin om Alice Wiklund och hennes kollegor på Scotland Yard. Jag har inte läst de två första, vilket antagligen hade gjort denna ännu bättre, men jag tycker absolut att denna klarar sig bra på egen hand.

I grunden är det en deckare/kriminalroman med utredningar, skottlossning och mord. Allt detta våld bryts då och då av med kärlek, romantik och erotik och de två delarna står sig bra på egen hand. Susanne Ahlenius har en förmåga att blanda erotik med mord, det blir som ett Kinderägg med både spänning, överraskning och en leksak.

Boken är lättläst och har ett bra driv. Man kan inte sluta läsa men vill samtidigt inte att boken ska ta slut. Och på tal om slut, sista sidan i boken lämnar ju framtiden öppen…

Om författaren
Dödlig hämnd är den sista delen i Susanne Ahlenius erotic crime-trilogi.

Susanne Ahlenius debuterade 2014 med Dödlig åtrå i subgenren erotic crime. Uppföljaren Dödligt dubbelspel kom 2016 och den tredje och avslutande delen i trilogin har fått titeln Dödlig hämnd.

Susanne Ahlenius har också utkommit med den erotiska novellsamlingen Sex nyanser av kärlek (2018) och Storytel-följetongen Djävulshjärtat (2020).

Boken finns att köpa hos bl.a.
Hoi Shop
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln