Berättelser om ditt liv

Titel: Berättelser om ditt liv
Författare: Ted Chiang
Betyg: 2 av 5
Förlag: Fri Tanke
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 335
ISBN: 9789188589835

Novellerna i Berättelser om ditt liv gestaltar människor som ställs inför det oerhörda men ännu tänkbara, utomjordingar som tar kontakt, en injektion eller ny teknik som förhöjer eller förändrar hjärnans funktioner och begränsningar.

Det börjar i det bekanta, livet så som det är för oss dödliga: arbete, familj, vänskap och kärlek – omständigheter som snart ska komma att kastas mot existensens grund. Vad som återstår är att försöka upprätthålla normalitet eller att ge sig hän.

Berättelser om ditt liv är andlösa tankeexperiment och science fiction i absolut världsklass. När titelnovellen ”Berättelsen om ditt liv” filmatiserades 2016 som Arrival hyllades den av kritiker. För första gången på svenska presenteras den amerikanske författaren Ted Chiang i helfigur. För översättningen står John-Henri Holmberg.

Egna reflektioner
Har du sett filmen Arrival? i så fall känner du nog igen dig. en av novellerna ligger nämligen till grund för filmen.

Jag läser inte mycket sci-fi så jag är nog egentligen fel person att skriva en recension på boken. Men jag fick den skickad till mig och plikttrogen som jag är så läser jag.

Helt ärligt så tror jag inte att jag är tillräckligt intelligent för att förstå innehållet i novellerna. Det är väldigt många ”konstiga” ord från matematik, fysik och teknik och de ämnena tillhör inte direkt mina favoriter. Vissa noveller är helt okej medan andra är helt omöjliga att behålla fokus på.

Men jag har läst på lite och förstått att Ted Chiang lägger ner mycket tid på research och är man lite insatt i ämnena så är det nog en mycket intressant bok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Fri Tanke
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln