Bränn allt som var

Titel: Bränn allt som var
Författare: Eva Gussarsson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Semic
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 274
ISBN: 9789155268169

En mörk thriller att sluka!

Felicity är jagad. Hon har lämnat allting bakom sig. Mannen som hade henne i sitt våld är borta. Eller …?

Nu lever hon gömd. Hon hamnar i en småstad och städar kontor på kvällarna. Lever som en skugga. Men kan man fly från sitt eget liv? Och hur länge klarar sig en människa helt ensam, utan mänsklig kontakt?

I samma stad bor Marilyn. Äldre, ensam, fast i sitt stelnade liv av rutiner och tröstätande. På ytan en vanlig kvinna, men inuti en storm av känslor. När hon möter den unga kvinnan som städar på kontoret spricker murarna hon byggt runt sig själv.

En roman om att bryta sig loss. Om att bränna allt som var och skapa något nytt, ur askan. En berättelse om hämnd, och att aldrig ge upp.

Egna reflektioner
När man åtar sig att läsa och recensera debutromaner är det lite som att köpa grisen i säcken. De kan vara bra och de kan vara mindre bra. Denna tillhör absolut den första kategorin.

Bränn allt som var är en bok med mycket känslor. Den är mörk, dyster och stundtals obehaglig. Samtidigt är den full av värme och vänskap och med små stänk av humor.

Boken är en riktig bladvändare, ju mer jag läser ju mer fängslas jag av Marilyn och Felicitys karaktärer. intrigen håller hela vägen och vävs ihop på ett bra och nagelbitande sätt i slutet.

Detta är Eva Gussarssons debutroman och med tanke på vilken hög klass den håller så hoppas jag att det kommer mera.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln