Medan staden sover

Titel: Medan staden sover
Författare: Torgny Wirén och Torbjörn Åhgren
Betyg: 4 av 5
Förlag: Libris Förlag
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 480
ISBN: 9789173878524

En lördagsnatt i slutet av november får Rebecca Calderoni hjälpa Jönköpingspolisen att meddela ett dödsfall. Det som från början ser ut som en enskild, tragisk händelse blir för den unga prästen porten in i en värld av mörker och ondska. Medan tillvaron omkring henne rasar och människorna runt henne dör tvingas Rebecca Calderoni också ompröva sin syn på människan, sin världsbild och sin allra innersta tro.

Författarna är två barndomskamrater som efter gymnasiet gick skilda vägar. Den ene blev polis och kriminalkommissarie i Göteborg, den andre skol- och ungdomspräst i Jönköping. Men de har hela tiden hållit kontakten. En sen kväll föddes idén att skriva något tillsammans. Det var i skärningspunkten mellan deras båda yrken som denna kriminalroman växte fram. Torbjörn Åhgren har fungerat som faktarådgivare åt flera etablerade deckarförfattare. Torgny Wirén har gett ut bästsäljarna Om änglar kunde talaAlexandraUnder ytan I & II och nu senast Djupare under ytan.

Egna reflektioner
Hmm, kan det vara så att vi har fått en ny författarduo på stjärnhimlen? Jag tycker i alla fall att det ser lovande ut.

Två barndomskamrater bestämmer sig för att skriva en bok ihop. Torgny Wirén är skol- och ungdomspräst i Jönköping och Torbjörn Åhgren är polis och kriminalkommissarie i Göteborg.

Deras bakgrunder funkar väldigt bra som byggstenar till, vad jag hoppas på, en ny kriminalserie med en präst som huvudkaraktär. De lyckas väldigt bra med såväl miljö- som karaktärsbeskrivningar och skriver med väldig inlevelse.

Trots ett högt tempo och bra driv finns det stunder då jag som läsare hinner reflektera över det som händer. Boken är välskriven och tar en hel del oväntade vändningar.

Detta är en lysande debut och jag ser fram emot nästa bok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Libris Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln