Ett rent helvete


Titel:
 Ett rent helvete
Författare: Anne Liljeroth
Betyg: 4 av 5
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 348
ISBN: 9789177991960

Danuta är firma Rent Hus mest uppskattade medarbetare. Hon älskar att städa och hon älskar sina kunder. Men eftersom saker sällan undgår henne, reagerar hon allt oftare på hur dåligt hennes kunder mår, trots att de har det så bra.

Familjen Seger har slutat prata med varandra och Caroline Seger är nära ett sammanbrott. Ossian Schröder, framgångsrik modeguru, söker efter meningen med livet men på helt fel ställen.

Med små och, även för den uppmärksamme, oansenliga gester, försöker Danuta hjälpa sina kunder att se det goda i livet och lära dem att uppskatta vad de redan har. Men budskapen missuppfattas, intrigerna tätnar och Danuta hamnar oförutsett i skottlinjen.

Ett rent helvete är en varm historia om oväntade möten och om att finna lyckan där man minst anar den.

Egna reflektioner
Oj, detta var jag inte beredd på, att en bok om städning skulle väcka så många olika känslor hos mig. Men det är klart, den handlar ju inte bara om städning.

Nej, boken handlar väldigt mycket om relationer. Om sorg, smärta och psykisk ohälsa. Men även om kärlek, vänskap och humor. Det är en härlig mix av människor och Anne Liljeroth är väldigt duktig på att få fram karaktärernas känslor och personligheter. Vissa karaktärer tycker jag mycket om medan några andra har en del mindre sympatiska egenskaper. Eftersom varje kapitel belyser en person åt gången blir det extra lätt att följa och lära känna dem.

Boken är välskriven, med ett bra språk och lagom långa kapitel. Den griper tag i mig och får mig att fundera över hur vi människor mår och hur vi tar hand om och bemöter varandra.

Om författaren
ANNE LILJEROTH är född 1963 i Skara men bor sedan länge i Stockholm. Hennes första roman på LB Förlag, Jag kan inte sluta gråta, hyllades i media för sitt sätt att ge röst åt människor som drabbats av utmattning. Ett rent helvete är hennes sjätte roman och första delen i en ny serie.

Sagt om boken
”Charmigt och välskrivet om en klok kvinna som till slut vågar unna sig själv lite lycka och kärlek.” Expressen Söndag

”Wow, vilken fantastisk roman du skrivit, Anne Liljeroth! En berättelse som känns i både hjärta, själ och mellangärdet. Misstro och missförstånd blandas med omtanke och medkänsla. Relationer som knakar och en påminnelse om vikten av samtal och kommunikation som gav mig liknande känslor som då jag ser filmen Love Actually. Liljeroth är mästerlig på att skildra trovärdiga, levande och mångfacetterade personporträtt, som blir vänner jag vill umgås mera med.” Agneta Norrgård

”Det var allt annat än ett rent helvete att läsa boken. Det var tvärtom ett rent nöje. Jag var fullständigt fängslad av historien om städerskan Danuta. Summan av kardemumman är att Anne Liljeroth har lyckats strålande med sin berättelse.” Eva Boström

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln