En oönskad julklapp

Titel: En oönskad julklapp
Författare: Sara Molin
Betyg: 5 av 5
Förlag: Norstedts
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 313
ISBN: 9789113109251

En oönskad julklapp är en julroman fylld av humor, värme, komplicerade famljerelationer och kärlek i en stressig sjukhusmiljö.

Diana Jonsson vill inte lämna Tanzania för att tillbringa november och december i ett mörkt Sverige. Hon vill inte återuppleva känslan av att inte passa in, och hon vill definitivt inte fira en svensk jul med alla förväntningar det innebär. Men hon förmår inte säga nej när mamma för tredje året i rad ber henne att tillbringa julen hemma i Sollentuna, och vikariatet på akutmottagningen ger en chans att tjäna ihop lite välbehövliga pengar. Två månader, det ska hon väl ändå klara av? Hon ska bara få julen överstökad, i januari väntar ett nytt jobb i Kenya.

Men i Sverige blir ingenting som hon tänkt sig. Arbetskamraterna Gunnel, Blaze och Erik nästlar sig snabbt in i hennes hjärta, och när det framkommer att Dianas förmodat avlidne pappa inte bara lever, utan dessutom har en ny familj, kan hon inte låta bli att söka upp sin halvsyster. Bara för att se hur hon ser ut.

Allt hon önskade sig var en okomplicerad, enkel jul med sin mamma men ibland får man något som man inte bett om.

Egna reflektioner
Denna bok är allt annat än en oönskad julklapp. Om det inte vore för att jag redan har den så hade jag gärna sett den under granen i ett paket med mitt namn på.

Efter att ha läst, och tyckt mycket om, hennes debutbok så hade jag höga förväntningar på uppföljaren. Och Sara Molin har gjort det igen! Hon har skrivit ytterligare en underbar bok, en bok med mening, med ett budskap som värmer och får mig att reflektera över livet.

Det är en riktig bladvändare som sög sig fast direkt. Den är varm och gemytlig, lättläst och har ett bra språk. Och jag formligen älskar Gunnel och Blaze. Tänk om alla hade två sådana vänner, om det fanns två som dem på alla arbetsplatser.

Ska du bara köpa en bok i jul så köp denna.

Om författaren
Sara Molin debuterade 2019 med den charmiga och humoristiska feelgoodromanen Som en öppen bok. En oönskad julklapp är hennes andra, helt fristående roman.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln