Allt som är rätt och rent

Titel: Allt som är rätt och rent
Författare: Michalea Winglycke
Uppläsare: Maria Lyckow
Betyg: 4 av 5
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2020
Format: Ljudbok
ISBN: 9789178299980

Det är julafton i Vimmerby och tre familjer firar helgen tillsammans. Utåt sett verkar de ha allt: kärlek, vänskap, vackra hem och mycket pengar. Men under ytan döljer sig en mängd hemligheter.

Sent på natten hittas en av männen brutalt mördad och än en gång får polisinspektör William Johnson leda en mordutredning. Spåren leder honom och hans kollegor till ett religiöst samfund som den döde tillhörde under sin uppväxt. Samtidigt kämpar Williams sambo Josephine med problem i sin egen familj. Och som om inte det räckte fortsätter hans lillebror James att ställa till problem.

I takt med att snön faller tätnar mystiken, och frågetecknen blir bara fler och fler.

Egna reflektioner
Det finns många feelgood med jultema men deckare är inte lika vanligt. Allt som är rätt och rent börjar med att tre familjer firar jul ihop.

Jag har inte läst/lyssnat på första boken vilket nog hade varit en fördel. Det är många namn och personer att hålla reda på. Men när jag väl hade fått kläm på vem som är ihop med vem så var det svårt att stänga av.

Det är en bra story och Michaela Winglycke har lyckats bra med blandningen av mord och relationsdrama. Mixen mellan nutid och dåtid ger boken ett större djup, en önskan att lära känna karaktärerna ännu mer.

Jag fick upp ögonen för en ny författare, en som jag gärna läser mer av.

Om författaren
Michaela Winglycke, själv uppvuxen utanför Vimmerby, är beteendevetare och studerar juridik. ”Allt som är rätt och rent” är en fristående uppföljare till hennes debut ”Jag tvivlar på ditt ord”. Det är en fängslande deckare där karaktärernas relationer och småstadslivet står i centrum.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln