I kallt förvar

Titel: I kallt förvar
Författare: David Koepp
Betyg: 4 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 301
ISBN: 9789150948660

En dödlig organism hotar att förgöra allt liv på jorden. Nu tvingas tre främlingar samarbeta för att stoppa den och rädda världen…

Roberto Diaz sändes ut av Pentagon för att utreda en möjlig bioterrorattack, men fann något mycket värre: en extremt snabbmuterande organism med kapacitet att förinta allt liv på jorden. Han lyckades tygla organismen och begrava den djupt nere i en ödslig militäranläggning.

Nu, många år senare, har den levande materian börjat leta sig ut och bara Diaz vet hur den ska stoppas. Han kallas in för att hjälpa två säkerhetsvakter – en före detta fånge och en ensamstående mamma – och under en skräckfylld natt tvingas den udda trion samarbeta för att stänga in den dödliga faran. Allt de kan förlita sig på är extrem tur, mod och en krass humor. Kommer det räcka för att rädda hela mänskligheten?

Egna reflektioner
En svampliknande organism som analyserar, värderar och muterar med extrem hastighet, det låter ju helt osannolikt. Och det är det ju också. Väl? Eller?

Här är en bok med mycket humor, härligt udda och oförglömliga karaktärer. Overkligt, javisst men väldigt underhållande. Men så har ju också författaren varit med och skrivit manus till bl.a. Mission Impossible

Boken är lättläst och håller ett högt tempo. David Koepp är mycket bra på att beskriva allt vi ser, hör, tänker och känner. Det blir nästa något filmiskt över det. Dock upplever jag att det blir lite väl mycket splash och blod i vissa scener. Men kan du stå ut med det, och vill ha lite underhållande läsning i jul, ja då är detta en bok för dig.

Om boken
I kallt förvar är ett hyllat och underhållande undergångsdrama med bladvändarpotential!

Om författaren
David Koepp är en hyllad amerikansk manusförfattare och regissör. Han är mest känd för att ha skrivit manus till supersuccéer som Jurassic Park och Spider-Man. I kallt förvar är hans debutroman och filmrättigheterna är sålda till Paramount.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln