McFackers

Titel: McFackers
Författare: Gustaf Skördeman
Betyg: 3 av 5
Förlag: Felix Nero
Utgiven: 2017
Format: Inbunden
Antal sidor: 253
ISBN: 9789198408102

Vad händer när två puckon startar ett MC-gäng?

McFackers är berättelsen om två underdogs som bestämmer sig för att göra något av sina liv, satsar allt och som mot alla odds faktiskt misslyckas totalt.

Clint är misslyckad. Världens största loser, och det har han papper på. 26 kollegieblock fyllda med över fyratusen argument för att livet är värdelöst. Att hans bästa vän är den korkade Pinken är bara ytterligare ett bevis på att livet suger. Pinken är om möjligt ännu mer misslyckad än Clint.

Clint behöver pengar, och med hjälp av sin arbetsförmedlare kommer han fram till att hans enda chans är att bli kriminell. Tillsammans med Pinken startar han därför ett mc-gäng. Men när de ska skaffa sina västar stavar de fel, och får det föga skrämmande namnet ”McFackers”.

McFackers försöker sen göra allt som kriminella mc-gäng gör: Skaffa vapen, sätta skräck i sin omgivning och sälja knark. Men de lyckas inte med någonting. Inte ens med att skaffa sig motorcyklar. I stället skjutsar de runt varandra på en risig gammal EU-moppe som de lurat till sig.

När Clint och Pinken möter den vackra Mia så blir de båda förälskade, och Mia utnyttjar dem hänsynslöst för sin egen kamp att ta över den undre världen, på ett sätt som gör att McFackers utan att veta om det snart ses som landets farligaste mc-gäng, efterlysta för brutala sprängningar av rivaliserande klubbar och kidnappning av landets konung. Och sen bara skenar det.

Egna reflektioner
Ibland är livet fis. Då behöver man piggas upp. Och det gör man verkligen när man läser om Clint och Pinken i McFackers.

Boken är lättläst med ett bra driv och en stor dos humor. Gustaf Skördeman har skapat ett gäng karaktärer som har lite otur när de tänker vilket leder till den ena dråpligheten efter den andra.

Det är en underhållande och kul story och det är inte utan att man nästan tycker lite synd om Clint. Det händer en hel del smått osannolika saker men det gör det ju i Bond-filmerna också. 😉

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln