Kunde varit vi

Titel: Kunde varit vi
Författare: Pia Hagmar
Betyg: 5 av 5
Förlag: Stellar Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 330
ISBN: 9789188981011

Johanna är tilltufsad av livet och försöker bygga upp en ny tillvaro. Hon har köpt ett förfallet torp i Dalsland, hittat ett nytt jobb som journalist på en lokaltidning och börjat hitta nya vänner i stallet dit hon flyttat sin häst. Ändå finns ensamheten där och såren från förr gör henne sårbar. Utan att riktigt förstå hur, är hon plötsligt inblandad i en komplicerad kärlekshistoria som hon inte vet hur hon ska hantera. När ett litet barn försvinner och sedan hittas död, troligen mördad, vänds tillvaron upp och ner.

Johanna börjar långsamt inse att människor hon tror sig känna bär på hemligheter precis som hon själv, hemligheter som gör det omöjligt att veta vem det egentligen går att lita på. Det finns avgrunder som inte syns, avgrunder som kan resultera i de mest fasansfulla handlingar.

Egna reflektioner
Ni vet känslan när en bok liksom kryper in i hjärnan, man tänker på den när man lagar mat, tränar, tittar på tv, ja tom när man sover. Detta är en sån bok!

Det är ingen spännande kriminalroman eller mysig feelgood. Nej detta är en bok om vardagen, det vanliga livet, vanliga människor. Och om ett barn som dör.

Det kanske är allt det vanliga som gör att den suger sig fast? Att det skulle kunna handla om mig? Pia Hagmar har en fantastisk förmåga att framkalla alla typer av känslor hos läsaren. Jag upplever ensamheten, passionen, rädslan, glädjen, det dåliga samvetet och känslan av ovisshet.

Boken är lättläst och man kommer snabbt in i handlingen. Den är välskriven utan att för den skull krångla till språket. Det mörka ligger hela tiden och pyr under ytan och man vet inte riktigt vem som är vän och vem som är fiende.

Gillar du psykologiska thrillers är detta helt klart en bok för dig.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Stellar Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln