Brända brev

Titel: Brända brev
Författare: Dan T Sehlberg
Betyg: 4 av 5
Förlag: Mondial
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 334
ISBN: Brända brev (mondial.se)

När Niklas förlorar sin fru Eva i en flygolycka slås hans liv i spillror. Han får veta att avskedsbrev från de omkomna ibland återfinns vid flygkatastrofer och hemsöks av tanken på att Eva skrev ett brev till honom, sekunderna innan hon störtade mot sin död.

Besatt, sömnlös och desperat kastar sig Niklas in i en allt mer vågad jakt efter brevet, och finner en gåtfull och kriminell skuggvärld där de dödas sista hälsningar till de levande de brända breven är åtrådda samlarobjekt. I de brända brevens spår följer en rad mystiska dödsfall, och Niklas inser att han hamnat mitt en uråldrig maktkamp med förgreningar över hela världen. Och när han väl är där, är det för sent att vända om.

Egna reflektioner
Jag måste säga att framsidan tilltalar mig, den ger mig en känsla av en smått obehaglig bok.

Och det är den också, åtminstone bitvis. Men det är en spännande bok, tanken på att företeelsen med brända brev finns på riktigt ger en extra krydda.

Dan T. Sehlberg guidar oss skickligt genom alla olika tankar och känslor som kan uppstå när man mister en nära anhörig genom en olycka. Han låter oss känna Niklas hopp, hans förtvivlan och hans desperata önskningar om att hitta ett brev som Eva kanske har skrivit.

Jag gillar mixen av tillbakablickar på händelser i deras liv och saker som han är med om i nutid. Det ökar känslan av att jag känner honom. Boken är lättläst och trots att det är långa kapitel finns det en hel del styckesindelningar där man kan pausa.

Det enda som ”stör” mig lite är att vissa delar känns lite väl osannolika, det blir lite fantasy-känsla över det. Men kan du tänka dig några sådana inslag så är det absolut en bok för dig.

Om boken
”En internationell cocktail av paranoid spänning och övernaturlig skräck.”MAX BORENSTEIN, MANUSFÖRFATTARE GAME OF THRONES

Om författaren
DAN T. SEHLBERG är entreprenör och författare. Han har tidigare utkommit med böckerna Mona (2014) och Sinon (2015) som har översatts till 23 språk.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln