Havsgetingen

Titel: Havsgetingen
Författare: Tommy Thorsteinsson
Uppläsare: Håkan Julander
Betyg: 4/5
Förlag: Swann Audio
Utgiven: 2020
Format: Ljudbok

Havsgetingen är ett av världens farligaste djur. Dess gift leder till en snabb och smärtsam död. En intelligent och samvetslös hackare sätter spel på det danska näringslivet. Hackaren går målmedvetet efter förmögna affärsmän med pacemakers. En lugn semestertur till Mallorca slutar med ett cyniskt angrepp och snart kan hackaren skriva mördare på sitt visitkort.

Under ledning av poliskommissarien Victor Bach kämpar utredarna med att identifiera gärningsmannen. Dom söker hjälp från Dieter Wolf, som numera arbetar på NCN, polisens nationella center för nätkriminalitet. Han får snabbt upp spåret på den misstänkte hackaren, men har dom rätt person i sikte eller har Dieter hittat sin överman?

Samtidigt kämpar Anna Falk med efterdyningarna av sommarens mordförsök och ett dödsfall i familjen. Bakom kulisserna spökar både kärleksbekymmer och en tidigare kollega.

Egna reflektioner
Detta är den andra boken om polisassistent Anna Falk och även om den första var bra så måste jag säga att jag tycker ännu bättre om denna.

Det är en smått skrämmande historia. Tänk dig själv att du får en pacemaker inopererad och att den blir hackad av någon som kan styra dess funktion. Lite lätt obehagligt.

Boken är lättlyssnad och även om uppläsaren inte tillhör mina favoriter så är han mycket bättre än i Ensamvarg. Jag upplever den inte heller lika rörig, personerna börjar ta form och trilla på plats i sammanhanget. Med andra ord blir böckerna bara bättre och bättre.

Tommy Thorsteinsson gör sin research ordentligt vilket gör att allt känns väldigt trovärdigt. Detta är helt klart en författare som jag vill se mer av. Både han och hans historier växer.

Om författaren
Tommy Thorsteinsson (f. 1965) är utbildad inom kommunikation och har arbetat 35 år i branchen. Han debuterade som kriminalförfattare med boken Ensamvarg (2017) som fick ett fantastiskt mottagande av både kritiker och läsare.