Aurora – Beskyddaren

Titel: Aurora – Beskyddaren
Författare: Peter Westberg
Betyg: 4 av 5
Förlag: Joelsgården Förlag
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 314
ISBN: 9789189009271

Aurora, beskyddaren: När solen lyser som starkast mitt ute på Baltiska havet kan vattnet skina lika blått som bladet på en blåklint och lika klart som renaste glas.
Vattnets hemlighetsfulla mörker döljer undervattensriken på de allra djupaste och mest svåråtkomliga platserna. Sedan eoner bor där varelser vilka endast en handfull ovanjordingar har skådat och sedan överlevt för att kunna berätta om.
Nyinflyttad till Gotland från Norra Morsjön i Fagersta får Kaj Lorén en dag kontakt med en av de mystiska havsnymferna under ytan. Då förändras båda deras liv.

Egna reflektioner
Oj, jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta, var jag ska börja. Jag har läst författarens debutbok Europa Pandemus, en dystopi som jag tyckte mycket om.

Detta är ju en annan typ av bok, lite fantasy-feelgood. Och det är ju tydligt att han behärskar även denna genrer.

Trots en lite seg början utvecklade sig boken till en riktig bladvändare. Allt eftersom kände jag mig mer och mer fascinerad av Aurora, jag skulle nästan vilja säga att jag blev lite besatt av henne.

Peter Westberg har ett sätt att skriva som verkligen engagerar läsaren, får mig att tänka till. Varför är vi så rädda för allt som är okänt eller annorlunda? Och när ska vi förstå att vi måste ta hand om jorden och dess resurser?

Författarens vackra och målande beskrivningar av såväl miljöer som väsen gör att jag med lätthet kan se allting framför mig. Eller ser jag det kanske genom Auroras ögon?

Om författaren
Peter Westberg jobbar som egenföretagare, men skriver på fritiden. Han debuterade år 2019 och Aurora, beskyddaren är hans andra bok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln