Glasvinge

Titel: Glasvinge
Författare: Katrine Engberg
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 351
ISBN: 9789137153322

Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med en ny bok i Köpenhamnsserien. En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår. Av allt att döma har hon avlidit av kraftig blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen för Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan.

Egna reflektioner
Det är bara att konstatera, danskarna är bra på att göra deckare, både som bok och film. Denna bok är inget undantag.

Jag fastnade direkt för Katrine Engbergs sätt att skriva. Både miljöer och personer målas upp på ett inbjudande sätt och det är lätt att lära känna de olika karaktärerna.

Det är bra driv, det händer hela tiden något nytt och boken tar många oväntade vändningar. Jag har mycket svårt att lägga ifrån mig boken.

Författaren tar även upp psykisk ohälsa och människors utsatthet. Hon ger oss en inblick i livet med mentala funktionsvariationer och beroendeställning och hur svårt det kan vara att göra sig förstådd.

Detta är absolut en författare som jag vill läsa mer av.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln