Spelberoende

Titel: Spelberoende
Författare: Mattin
Betyg: 2 av 5
Förlag: Paper Talk
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 102
ISBN: 9789175332130

Tänk på att ett nätkasino kan
liknas vid en tsunami, svår att
överleva, särskilt när man lånar
pengar för att spela.

Egna reflektioner
Spelberoende är ett av missbruken som finns i vårt samhälle. Många ser det nog inte ens som ett missbruk, utan tycker att det är väl bara att sluta spela. Men precis som med alla andra missbruk jagar man kicken, den där känslan av välbefinnande som infinner sig när man, i detta fall, vinner.

Boken tar upp många viktiga saker. Tecken att titta efter om man som anhörig tror att någon spelar för mycket. Det sjuka är att man tillåter reklam vilket man ju inte gör för andra droger som tex alkohol, narkotika, sex osv. Man får även tips på hur man kan ta sig ur missbruket och var man kan få hjälp.

Mattin berättar öppet om sina egna erfarenheter, både positiva och negativa upplevelser. Han tar även upp andra exempel från människor han stött på under sin resa. Han varvar fakta med faktiska händelser på ett bra sätt.

Det enda som jag tycker är negativt är att han, vid flera tillfällen, skriver saker som helt verkar sakna förankring. Det är ofta han har hört att saker har hänt eller tror att statistiken är si eller så. Boken som sådan är bra och jag upplever den en typ av faktabok. Då känns det lite oseriöst att blanda in hörsägen och eget tyckande.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln