Att mjölka en sten

Titel: Att mjölka en sten
Författare: Michael Owens
Betyg: 3 av 5
Förlag: Ekström & Garay
Utgiven: 2020
Format: Danskt band
Antal sidor: 309
ISBN: 9789189047556

”Att mjölka en sten” är baserad på verkliga händelser. Charlie växer upp i Kalifornien i svallvågorna efter den stora depressionen. Farfaderns ointresse för den föräldralösa pojken leder Charlie till landsflykt och starka upplevelser i en annan värld. Som vuxen ser han orättvisor på nära håll i 60-talets Amerika och hamnar i personliga krig med finansiärer av sina blomstrande verksamheter. Under det glada 80-talet sällas han själv till vargarnas skara och jagar företagsvinster. Man ser världen utifrån Charlies eget perspektiv och lever med huvudpersonen i med- och motgång tills han en vacker dag inser att han har missat något stort.

Egna reflektioner
Omslaget på boken tilltalar mig trots, eller kanske just därför, att det känns väldigt 80-tal. Men det kan ju så klart bero på att delar av boken utspelar sig under just 80-talet.

Detta var verkligen en bok som överträffade mina förväntningar. Michael Owens har vävt ihop fakta med fiktion på ett sätt som gör boken väldigt spännande och intressant. Den känns nästan mer som en biografi och hans sätt att beskriva känslor gör den mycket levande. Det enda negativa är att det är lite för långa kapitel, det är få ställen där det känns naturligt att lägga ner boken.

Om författaren
Författaren Michael Owens växte upp i 60-talets Amerika och är numera bosatt i Sverige. Läs hans spännande berättelse om en amerikan och hans kamp för överlevnad.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln