Mitt hemliga liv

Titel: Mitt hemliga liv
Författare: Jenny Fagerlund
Betyg: 5 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 327
ISBN: 9789113107387

Hur väl känner vi våra närmaste?

När Moas farmor går bort visar det sig att Moa har fått ärva hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm. Inte nog med det, ansvaret för farmoderns kungspudel Iris har också landat på hennes axlar.

Lägenheten är sliten och fylld med gamla möbler och den sörjande hunden vill inte äta. Moas första tanke är att sälja lägenheten och ge Iris ett nytt hem. Men det som börjar som ett bekymmer blir snart hennes hemliga tillflykt. Sakta går det upp för Moa att det liv hon lever med pojkvännen Ruben egentligen går ut på att anpassa sig efter honom. I lägenheten börjar hon bygga upp ett eget liv, det liv hon egentligen vill leva, långt från andras krav.

Samtidigt dyker det upp brev och ledtrådar som visar en helt annan bild av farmodern än den Moa känt till. Snart inser hon att hon inte är den enda med hemligheter.

Mitt hemliga liv är en varm och fängslande berättelse om hemligheter som påverkar våra liv mer än vi inser.

Egna reflektioner
Wow vilken bok!
Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om jag ville läsa Jenny Fagerlunds senaste bok. Jag har tyckt mycket om de två av hennes tidigare böcker som jag har läst så förväntningarna var höga.

Och jag blev inte besviken. Jag skrattar, gråter, blir arg, ledsen och förvirrad, allt i en enda röra.

Boken är lättläst och Jenny Fagerlund är en mästare på att få till den varma och mysiga känslan som det ska vara i en bra feelgood. Henne målande sätt att beskriva såväl miljöer och karaktärer gör att det känns som om det är en film jag tittar på . En film som fängslar och trollbinder mig.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln