Livet pågår

Titel: Livet pågår
Författare: Eva-Maria Gelotte
Betyg: 4 av 5
Förlag: Vulkan media
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 198
ISBN: 9789189059696

Livet pågår är en fristående del av feelgoodserien Källäng.
I byn Mullum har höstkylan dragit in över skogsgården Källäng. Lisa och Erik väntar sitt första barn och och stöket inför julfirandet är snart i full gång.
Samtidigt som Lisa får inre syner från ett annat århundrade av en osedvanligt vacker kvinna, anländer en mystisk man till byns lanthandel och frågar efter en äldre dam som ingen tycks ha kännedom om. Vem är kvinnan han letar efter? Och hur hänger det hela ihop med Lisas syner?

Egna reflektioner
Det är med ett visst vemod som jag läser den fjärde och sista delen om Källäng. Jag har verkligen tyckt om att hänga med Lisa, Erik, Nils och de andra i byn Mullum.

Många av de lösa trådar som hängt med genom hela serien knyts nu ihop och saker faller på sin plats, Om jag ska försöka göra en liten summering av alla de fyra böckerna så blir det enbart positivt. Eva-Maria Gelotte beskriver både karaktärer och miljöer på ett målande sätt och jag tycker mig se husen och de små torpen framför mig när jag läser.

Lisas syner är ett uppskattat inslag i deras vardag. De skapar en spänning och ett visst grubbleri för mig som läsare. Även om det är ett fint och lyckligt slut på serien hade det varit kul att läsa en fortsättning om livet i byn och de som bor där.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Vulkanmedia
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln