Källäng – Besök

Titel: Källäng – Besök
Författare: Eva-Maria Gelotte
Betyg: 4 av 5
Förlag: Boknöje
Utgiven: 2017
Format: Inbunden
Antal sidor: 222
ISBN: 9789177131601

Året är 1948. Lisa trivs med livet tillsammans med fadern på gården Källäng, i utkanten av den sömniga byn Mullum. När hantverkaren Erik anländer till byn ser han fram emot några lugna veckor långt bort från det hektiska stadslivet. Hans ankomst blir istället startpunkten för en rad oväntade händelser och oanade förmågor väcks till liv. Lisa och Erik kastas in i en dramatisk värld fylld av spänning, vänskap och romantik. Besök är den första boken i serien Källäng.

Egna reflektioner
För en tid sen fick jag de fyra böckerna om Lisa på Källäng. Jag hade inte hört talas om varken böckerna eller författaren tidigare med de verkade väldigt mysiga.

Lisa bor på gården Källäng tillsammans med sin far och några djur. Livet går sin gilla gång och Lisa känner sig tillfreds. Ända tills stadsbon och hantverkaren Erik anländer. Han väcker oanade förmågor till liv och inget är sig likt på gården eller i byn.

Vilken mysig bok! Så härliga karaktärer och rogivande miljöer. Allt utspelar sig under efterkrigstiden och Eva-Maria Gelotte har verkligen fått till språket bra. Det känns som om boken är skriven då, men med lite modern touch. Språkbruket stämmer men det är, tack och lov, inte de långa och krångliga meningarna som det var då. Boken är lättläst och jag kom snabbt in i den. Den avslutas med en riktig cliffhanger så jag var tvungen att kasta mig över del 2 direkt.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Boknöje
Bokus (ljudbok)
Adlibris (ljudbok)