Curare

Titel: Curare
Författare: Martin Rössel
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 394
ISBN: 9789178616992

En äldre man hittas mördad i sin paradvåning på Östermalm. Han har blivit styckad på ett mycket ovanligt sätt och mördaren har lämnat ett kryptiskt meddelande till polisen.

En kort tid senare sker ännu ett mord och det blir tydligt att mördaren inte har för avsikt att sluta, tvärtom en mordvåg är att vänta.

Erika Hård är kriminalinspektör vid sektionen för grova brott i Stockholm. Hon tränar MMA, lyssnar på Rammstein och är livrädd för att bli kär. Tillsammans med sina kollegor är det hon som får i uppdrag att ta fast seriemördaren, men det visar sig snart att det inte bara är polisen som jagar en mördare, utan även en mördare som jagar en polis…

Egna reflektioner
Jag tycker om att slänga in en och annan debutant mellan de mer etablerade författarna. Så därför blev jag glad när jag fick frågan om jag ville läsa Martin Rössels debutroman Curare.

En äldre man hittas mördad i sin paradvåning på Östermalm. Han har blivit styckad på ett mycket ovanligt sätt och mördaren har lämnat ett kryptiskt meddelande till polisen. En kort tid senare sker ännu ett mord och det blir tydligt att mördaren inte har för avsikt att sluta, tvärtom – en mordvåg är att vänta.

Finns det plats för ytterligare en kvinnlig kriminalare? Absolut, speciellt en som Erika Hård. Hon och hennes kollegor utgör ett gäng spännande och intressanta personer som jag ser fram emot att följa i kommande böcker.
~
Jag kom snabbt in i boken och det var lätt att hänga med i svängarna trots alla de olika karaktärerna. Martin Rössel är bra på att hålla igång flera parallella händelser vilket gör att boken får ett högt tempo, ett bra driv och flera cliffhangers. Speciellt mot slutet av boken. Curare är helt enkelt en lysande debut.

Om boken
Curare är en roman om hämnd mot en värld som sviker och profiterar på de mest oskyldiga. Men också om en slumrande ondska som väcks till liv i maktlösheten hos ett barn som far illa.

”Förhoppningsvis och troligen kommer vi att få läsa fler deckare om Erika Hård och hennes kollegor. Curare är en stark deckardebut som ger mersmak.” BTJ

Om författaren
MARTIN RÖSSEL är låtskrivare och musikproducent samt musiker i bandet ”Dom dummaste”. Han har tidigare bl.a. vunnit Ikaros-priset för P1-programmet ”Att bomba Irak – Vilken hit” samt haft ett scoop i Aftonbladet om Lundin Oil och södra Sudan.

Rössel är född 1959 och bor i Stockholm. Curare är hans debutroman.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln