Rött, vitt och kungligt blått

Titel: Rött, vitt och kungligt blått
Författare: Casey McQuiston
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Lavender Lit
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 474
ISBN: 9789187879708

Alex Claremont-Diaz är son till USA:s första kvinnliga president. Tillsammans med sin syster och deras bästa kompis utgör de Vita huset-trion, en social influencer-makt att räkna med, och som Vita huset inte är sena att utnyttja.

Problemet är bara att Alex har en ärkefiende, prins Henry av Wales. När ett bråk mellan dem hamnar på hela världens löpsedlar måste de ofrivilligt låtsas vara vänner tills stormen har blåst över. Men ju mer Alex lär känna prins Henry, desto mer ser han vad som döljer sig under hans drömprinsyta. Snart är de vänner på riktigt, men vänskapen djupnar till något mer. Något som kan hota Alex mammas planer på att bli omvald som president.

Egna reflektioner
Det är alltid spännande att läsa böcker från Lavender Lit. De har ofta något som gör att de skiljer sig från många av de andra förlagen. Och så är det även med denna boken.

Jag har lite kluvna känslor för boken. Det grundar sig nog i att jag känner mig för gammal för handlingen och språket. Men det är ändå något som drar mig tillbaka till den hela tiden. Man kommer snabbt in i handlingen och den är lättläst. Dock är det lite för långa kapitel för min smak. Men den är väldigt romantisk och det är omöligt att inte falla för alla karaktärerna, eller jag, nästan alla i alla fall.

Sagt om boken
Boken som har tagit världen med storm! Utsedd till ÅRETS BÄSTA ROMANCE och ÅRETS BÄSTA DEBUT i Goodreads Choice Awards.

”En enastående debut.” The New York Times Book Review

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln