Tolv delar av livet

Titel: Tolv delar av livet
Författare: Novellstugen 2019
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: GJ Produktion
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 69
ISBN: 9789188273093

Humor, spänning och relationer. Du håller i en samling av tolv noveller som tillsammans innehåller allt från det knasigaste till det mörkaste.

Denna antologi baseras på en novelltävling med namnet Novellstugan. Tävlingen pågick under 2019. Tolv månader, tolv noveller. Alla baserade på något speciellt.

Egna reflektioner
Under 2019 drev Gustaf Jansson en tävling som han kallade Novellsugan 2019. Grundtanken var att välja ut en novell varje månad som vinnare. Varje månad hade specifika riktlinjer så som; Tema, ett kortare stycke, några ledord eller en bild.

Jag tycker detta var en helt underbar idé. Dels för mig som läsare som får ta del av väldigt olika små berättelser och dels för tävlingsvinnarna som får chansen att publicera något, kanske för första gången.

Tack vare de olika riktlinjerna blir de en bra blandning och jag kan även tänka mig att det kan vara en fördel för författarna att komma igång och skriva. Personligen hade jag nog tyckt att det vore lättare att ha något att utgå från.

Novellsamlingen finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris