Moratorium

Titel: Moratorium
Författare: Monica Rehn
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Modernista
Utgiven: 2020
Format: Pocket
Antal sidor: 414
ISBN: 9789177817369

En flicka brinner inne på ett scoutläger, medan ungdomsledarna David Bergman och Jonathan Sandberg simmar över sjön, fulla på vodka. Särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina skuldkänslor. Han isolerar sig från världen, och träder in i mörkret.
Tio år senare är Jonathan Sandberg spårlöst försvunnen. David Bergmans liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom och jobbet på advokatbyrån, där han var på väg att bli delägare, finns inte kvar. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en stor skuld, en skuld som han omöjligt kan betala. När pappan till hans gamla ungdomskamrat söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har David inte råd att tacka nej. Så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis inser han att han själv kan vara mördarens nästa offer.
Moratorium är Monica Rehns debutroman. En thriller om makt och död, en berättelse om det otäcka svarta som döljer sig under ytan.

Egna reflektioner
Vi har nog alla känt den ibland. Känslan när man börjar läsa en bok av en helt ny författare och man inser, efter några sidor, att boken inte går att lägga ifrån sig. Den är så bra så det känns som om den sitter fast i händerna. Så var det för mig med Moratorium.

WOW, vilken bok, vilken story, vilket djup och vilken inlevelse. Här har vi en thriller som har allt. Den är spännande, välskriven, lättläst, har bra person- och miljöbeskrivningar, flera twister och oväntade vändningar och inte minst ett oväntat slut. Jag gillar sättet författaren blandar då- och nutid, det ökar förståelsen och djupet i historien. Jag känner att jag vill läsa boken igen för och se om jag har missat några detaljer eller ledtrådar. Monica Rehn, snälla säg att det snart kommer en ny bok!

Om författaren
MONICA REHN, född och uppvuxen i Nynäshamn, är jurist med examen från Stockholms universitet. Under sin karriär har hon främst arbetat i oljebranschen, varav elva år som chefsjurist. Efter många år i Stockholm är hon nu bosatt i Bålsta.

Sagt om boken
»En makalös debut som tar andan ur en gång på gång« Agneta Norrgård

»Det här är sträckläsningsvarning. Boken skulle kunna bli en riktigt bra tv-serie. Rekommenderas varmt.« Sundsvalls tidning

»De senaste åren har Sverige fått flera nya bra deckarförfattare. En av de bästa heter Monica Rehn.« Borås tidning

»Monica Rehn ger trovärdighet åt sina rollfigurer ur kunskapen om mänskliga svagheter.« Ölandsbladet

»En lysande debut.« Bokkoll

»En riktigt tajt thriller som jag sträckläste.« Läsa och lyssna

»En spännande, mörk och strålande debut!« Jennies boklista

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln