Alltid oavsett

Titel: Alltid oavsett
Författare: Robert Flank
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Bokförlaget Mormor
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 332
ISBN: 9789188533630Livet blev inte som planerat. Jocke blev aldrig fotbollsproffs, en skada kom i vägen och ända sedan den dagen han fick ge upp sin dröm har han sökt efter något som kan ge honom samma känsla som fotbollen gav honom. Allt medan hans omgivning ständigt manar honom att ge upp sitt sökande och skaffa sig ett riktigt jobb . Men det går liksom inte, Jocke Nilsson är ingen Svensson, han kommer aldrig nöja sig med något annat än det han faktiskt vill ha. Så sökandet går vidare, men förutsättningarna är på väg att förändras.

Samtidigt, inte långt därifrån, lever Emir ett liv inrutat av trygga rutiner medan han väntar på någon som ska göra väntan värd. Hon som skulle fylla den rollen är borta och kvar står han och längtar tillbaka till något som kanske aldrig funnits. Men även för Emir står förändring runt hörnet. Och snart ska allt ställas på sin spets. 53 miljoner kronor är försvunna och den mängden pengar förändrar liv. Även för de som aldrig sett dem.

Alltid oavsett är en feelgood-roman berättad med en stor dos humor. Den handlar om Jocke, Emir och en rad andra alldagliga och misslyckade karaktärer, vars historier vävs samman när 53 miljoner kronor försvinner vid en bank transaktion. Det är en berättelse om emotionella hinder och rationella beslut, om jakten på livets goda, om pengar och om kärlek. Den typ av kärlek som man kan lita på alltid oavsett. Tills man inte kan göra det längre.

Egna reflektioner
I världens modernaste land sörplas ekologiskt kaffe med botoxinjicerade läppar, klimatsmarta förpackningar körs hem i stadsjeepar och framför det lokala gymmet är parkeringen alltid full.

Jocke är ingen vanlig man och skulle aldrig nöja sig med ett vanligt jobb. Han ska bli golfproffs. Undertiden försörjer hans sambo Isabella honom.
Emir jobbat i en livsmedelsbutik när han plötsligt träffar kvinnan i hans liv. På ett bankkontor försvinner 53 miljoner kronor vid en transaktion.
Detta är början på en rad händelser som involverar både Jocke, Isabella, Emir och en rad andra alldagliga och misslyckade karaktärer.

Oj, vilken härlig bok! Den är så full av små underfundigheter att jag satt och småfnissade i tid och otid. Allt är så osannolikt att det faktiskt skulle kunna vara sant. Robert Flank har ett bra driv och ett bra språk. Det är väldigt många cliffhangers som gör att man bara vill läsa lite till. Jag gillar inte fotboll och fick en varning av författaren att det var en hel del fotbollssnack i första halvan av boken, men det var absolut inget som störde mig. Och han vägde ju upp det med lite hockey mot slutet. 😉
En debut som heter duga!

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln