Brister

Titel: Brister
Författare: Alexandra Thomas
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 284
ISBN: 9789178851614

Det är vinter i Göteborg och Sofias man har lämnat henne för en annan. Sofia söker stabilitet genom hårt arbete och i kollegan, K-M, som hon startat företaget Management and Mind med. Driven och smart utnyttjar K-M Sofias begåvning och anställer ytterligare två personer till företaget.
När omvärlden, och ett stort uppdrag, trycker på gör historien sig påmind. K-M blir alltmer oberäknelig. Vem är han egentligen?

Brister är en spänningsroman som vänder på perspektiven. Vad händer när förebilder och ledare förlorar kontrollen? När fasaden rämnar och gränsen mellan sanning och manipulation suddas ut? En kamp mellan kärlek, rationalitet och vansinne bryter ut. Allt medan Göteborg går från vinter till vår.

Egna reflektioner
Här har vi en bok med både överraskningar och oväntade vändningar. Det tillsammans med psykologiska övertag, och för den delen även psykologiska underläge, gör att man inte riktigt har koll på vad som händer och varför.

Sofias man har lämnat henne och hon försöker hålla ihop sitt liv med hjälp av hårt arbete med kollegan K-M. Tillsammans driver de företaget Management and Mind, där Sofia är den lugna och begåvade medan K-M är den karismatiske och självsäkra ledaren. När omvärlden och ett stort uppdrag trycker på blir K-M alltmer oberäknelig. Vem är han egentligen och vad hände i hans ungdom? Håller han på att tappa kontrollen?

Brister är en välskriven, lättläst och spännande bok. Den har korta kapitel vilket är bra, då hinner man alltid läsa ett till. Alexandra Thomas är bra på att beskriva såväl känslor som miljöer. Jag känner hur det kryper under skinnet flera gånger men jag känner även rädsla, glädje och hopp. Jag tycker speciellt om Ellies hus på ön. I början var det många olika namn och det tog några sidor innan jag visste vem som var vem och hur alla hörde ihop.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Visto Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln